Banketbakkerij Jolink bakt de beste Speculaasbrokken 2024!

vr 11 okt, Brummens Nieuws

BRUMMEN/ ZAANDAM – Op 9 oktober is bekend gemaakt dat Banketbakkerij Jolink, de Patisserie College Banketbakker uit Brummen, Zutphen, Doetinchem en Apeldoorn de eerste prijs heeft gewonnen bij de provinciale Speculaasbrokken keuring van het Gilde van de Betere Banketbakkers van Het Patisserie College.

Afgelopen week konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Patisserie College, hun beste speculaasbrokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2024’. In totaal hebben zo’n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury onder leiding van Dimitri Bakker van Friesland Campina en 4 specialisten, spraken van een hoog niveau van de producten. Dimitri Bakker: “De winnende brokken van Jolink zijn van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Jordi en Levi Jolink, eigenaren van banketbakkerij Jolink, zijn ongelofelijk blij met deze prijs. Jordi: “We doen elk jaar mee met deze wedstrijd. Er doen gewoon heel veel Patissiers uit het hele land mee. Dit jaar hebben we de brok toch weer iets aangepast: Iets minder suiker onder andere om de speculaaskruiden nog meer tot hun recht te laten komen. Dat we nu de beste van Gelderland zijn is echt waanzinnig. Dit is echt een teamprestatie!”

Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.”

De winnende brokken voor de provincie Gelderland van Jolink scoorden op smaak uitstekend. Maar ook de brosheid en uitstraling waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor dit banketproduct.

De competitie 

Binnen Het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van een ieder nog verder te verbeteren. Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Friesland Campina deze competitie georganiseerd. Hieruit ontstaat de provinciale winnaar, dit jaar dus Jolink uit Brummen. Komt u dat proeven?